Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  O Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, Χρυσόστομος ο Β’  
     
   
     
 
 

Ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, Χρυσόστομος ο Β’

(κατά κόσμον Δημήτριος Κορακίτης)
 
Χειροτονήθηκε Επίσκοπος, Γυθείου και Οιτύλου & πάσης Μάνης - πρώην ονομασία της Ι.Μητροπόλεως- στις 6 Οκτωβρίου 1996 και η ενθρόνιση του έγινε στο Γύθειο, στις 24 Νοεμβρίου του ιδίου έτους
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1957, και δραστηριοποιήθηκε στην Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής από το 1958 έως το 1963.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1960 και Πρεσβύτερος το 1966. Το 1969, διορίστηκε Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διατέλεσε υπεύθυνος του Mοναχισμού. Έως την εκλογή του εις Eπίσκοπον, διακόνησε ως Αρχιμανδρίτης, προϊστάμενος του παλαιότατου και περιώνυμου, πάλαι ποτέ, Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Αθηνών.
 
Ο σεπτός Ποιμενάρχης της Ι.Μ. Μάνης, συνδέονταν με ιδιαίτερη αγάπη με τον τόπο της διακονίας του, την Μάνη και με τους πλέον των 100 ενοριακών ναών, 5 Μοναστηριακών ναών, 300 περίπου παρεκκλησιών και εξωκλησιών, των οποίων έχει την μέριμνα

Δίνει το ιδιαίτερο στίγμα του, ως Μητροπολίτης, αναβαθμίζοντας με το αδιάλειπτο έργο του τις υπάρχουσες εκκλησιαστικές και μοναστικές δομές, τα κατηχητικά Σχολεία και τα τη φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Μητροπόλεως του.
Ανακαινίζει πλήρως και δίδει νέα πνοή στο Επισκοπείο Μάνης, στις Ιερές Μονές της Παναγίας Γιάτρισσας και των Αγίων Πάντων, στο Παρεκκλήσι του Ι.Ν. Υπαπαντής του Σωτήρος, Πολιούχου της πόλεως του Γυθείου.
 
Μεταφέρει στην περιοχή Ακούμαρος Γυθείου, ανακαινίζει πλήρως και λειτουργεί , το νέο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Γυθείου - Ίδρυμα Χρονίων Πασχόντων ''Ο Άγιος Παντελεήμων''
Ιδίαις δαπάναις, ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος και ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Μπολοβίνος, ανεγείρουν περικαλλές οίκημα με ξενώνες, εντός οικοπέδου 15 στρεμμάτων, στην πανέμορφη περιοχή των Καλυβίων Γυθείου, το οποίο παραχωρούν δωρεάν, εις μνήμην των γονέων τους, στον Οργανισμό ''Χαμόγελο του Παιδιού'' για την αξιοποίησή του, προς όφελος των ταλαιπωρημένων παιδιών, που στηρίζει πανελλαδικά. Δίπλα, με δική του μέριμνα και δαπάνες, ανεγείρει εις μνήμην των γονέων του, τον περικαλλή Ιερόν Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.
 
Ύστερα από πρόταση του Σεβασμιωτάτου, η Ιερά Μητρόπολις αποφάσει της Ιεραρχίας και δια του υπ’ αριθμ. Φ.Ε.Κ. 156/7/9/10 δημοσιευθείσης, έλαβε τον έκπαλαι τίτλον της, από του 907 έως 1846, Ι. Μητρόπολις Μάνης.
 
Ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης με την υπ’ αριθμ. 273/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
 
Ο Επίσκοπος Μάνης ήταν υπόδειγμα σεβαστού, άξιου, πιστού και πατριώτη Ποιμένος, που εργαζόταν και διαβιούσε μόνο σύμφωνα με τον Λόγο και το παράδειγμα Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
 
Ανήμερα της μεγάλης Εορτής των Αγίων Αρχαγγέλων 8/11/2017, την ώρα που λειτουργούσε στον Ιερό Ιστορικό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών της Αρεόπολης Μάνης, τον κάλεσε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, κοντά Του !
 
Καλό Παράδεισο Πατέρα Χρυσόστομε
Στα Άγια η καλή και ενάρετη ψυχή σου !

 
Σε ευχαριστούμε για την αγάπη σου και την διδαχή σου !
Τα πνευματικά σου τέκνα, Μίκα & Χρήστος
 
Χρήστος Τεντζεράκης
Πρόεδρος Πανελλήνιου Φορέα
Αρχείο Ελληνικού Χορούvv