Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων & των Πολιτιστικών Φορέων στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς  
     
   
     
 
 

ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
Δελτίο Τύπου

«Η Συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτιστικών Φορέων στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς»

Μια πρωτοπόρα διοργάνωση του Φορέα μας θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, την Κυριακή 22-4-2018.

Η Εκδήλωση αυτή, επιδιώκει να αναδείξει τον σημαντικό, ιστορικό ρόλο και την εξέχουσα συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, κυρίως με την λειτουργία Στρατιωτικών Σχολών, ως εκπαιδευτικών φορέων, καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων στην διατήρηση, προαγωγή και καλλιέργεια της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης, ως ιδιαίτερου πολιτισμικού χαρακτηριστικού, που διαφοροποιεί το Ελληνικό Έθνος από τα άλλα έθνη και εκφράζει την ξεχωριστή ελληνική ταυτότητα , παραπέμποντας στο ένδοξο αρχαιοελληνικό παρελθόν.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου πολιτιστικών-ανθρωπιστικών εκδηλώσεων «Παραδοσιακή κουλτούρα και φιλαλληλία», που υλοποιεί το Αρχείο Ελληνικού Χορού, σε συνεργασία με πολιτιστικούς και άλλους φορείς, σε όλη την Ελλάδα.

Σκοποί της εκδήλωσης είναι:

Α. Πολιτιστικός. Η ανάδειξη της σημαντικής διαχρονικής συμβολής των Πολιτιστικών και εκπαιδευτικών Φορέων αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, στην ανάδειξη και συνέχιση εκφάνσεων και στοιχείων της ελληνικής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση από τους συμμετέχοντες φορείς, όψεων του ελληνικού μουσικοχορευτικού πλούτου, των παραδόσεων των περιοχών που θα εκπροσωπήσουν.

Β. Ανθρωπιστικός-φιλανθρωπικός. Η ενίσχυση του κοινωφελούς φορέα και των ευγενών σκοπών του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση»

Όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς, συμπράττουν αφιλοκερδώς για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και συνεισφέρουν, στην στήριξη συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, προβάλλοντας εκτός από τον εκπαιδευτικό-πολιτιστικό και τον ανθρωπιστικό τους χαρακτήρα.

Από το Αρχείο Ελληνικού Χορού, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, με μεγάλη επιτυχία, και υπό την Αιγίδα των Υπουργείων: Τουρισμού, Εσωτερικών & Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικές, πολιτιστικές δράσεις με κοινωνικό και φιλανθρωπικό προσανατολισμό, σε συνεργασία με τοπικούς Φορείς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, στην Αθήνα, στον Πύργο Ηλείας, στο Λαύριο, στην Λέρο, στην Πρέβεζα και δύο φορές στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα, στις 9/12/17 στην Αίθουσα Τιμών της Λ.Α.Φ.Θ

Το Αρχείο Ελληνικού Χορού είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός φορέας , με πλούσια κοινωνική, ανθρωπιστική και πολιτιστική δράση, σε όλη την επικράτεια. Περισσότερες πληροφορίες για τον φορέα και το έργο του θα βρείτε στον επισυναπτόμενο σύνδεσμο www.dancearchive.gr

Γενική Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Σύμβουλος Διοίκησης του Αρχείου Ελληνικού Χορού, κ. Μίκα Παππά Σέβου

Ο Πρόεδρος
Τεντζεράκης Χρήστος

Ο Γραμματέας
Λάμπρος Κοντοτάσιος

* Φωτογραφία Αφίσας: Καρτ-Ποσταλ εκδόση Φαραζή και Μιχαλοπούλου, αρχές 1900

Image may contain: text