Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  O Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»  
     
   
     
 
 

Το  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ, την περίοδο της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει την πατρίδα μας, ανταποκρινόμενο στις  νέες κοινωνικές ανάγκες που διαμορφώθηκαν, έστρεψε, εδώ και τρία χρόνια, το ενδιαφέρον του στην ανάληψη κοινωνικής και ανθρωπιστικής δράσης.

Ο προσανατολισμός σε αυτήν την κατεύθυνση κρίθηκε αναγκαίος  για την παροχή ενίσχυσης και στήριξης Ιδρυμάτων  και συμπολιτών μας, που βρέθηκαν σε  δύσκολες καταστάσεις.

Σε συνεργασία με τοπικούς   φορείς   και με την σύμπραξη    πολιτιστικών Συλλόγων,  διοργανώνει  από το 2014 σε όλη την Ελλάδα, έναν πρωτοπόρο κύκλο πολιτιστικών-φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, υπο τον γενικό τίτλο,   " Παραδοσιακή Κουλτούρα και Φιλαλληλία ",  που αποτελούν,  μια έμπρακτη έκφραση του ενδιαφέροντός  όλων των συμμετεχόντων Φορέων   για τον τόπο τους,  αναδεικνύοντας και  τον ανθρωπιστικό τους χαρακτήρα .

Στην προσεχή  Πολιτιστική -Φιλανθρωπική Εκδήλωση μας  στη ΛΑΕΔ στις 22 Απριλίου, θα στηρίξουμε έναν σημαντικό Φορέα  με 15ετη δράση, τον  Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Πρόεδρος του είναι ο άξιος  Ταξίαρχος ε.α.,  κ. Γεώργιος  Τσιράκης

Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση του έργου του Συλλόγου  «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

 ********************************************************************************

Iστορικό Συλλόγου

Ίδρυση

O Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ιδρύθηκε το Καλοκαίρι του 2003 από γονείς και φίλους αυτιστικών παιδιών , προκειμένου να εργαστεί για την διασφάλιση των ισότιμων δικαιωμάτων τους στην ζωή και παράλληλα να συνδράμει το οικογενειακό τους περιβάλλον στο δύσκολο έργο τους.

Έδρα Συλλόγου

Η έδρα του Συλλόγου μας είναι στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 52 & Πλαταιών στο Μαρούσι σε χώρο 30 τ.μ που μας έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου .

Σκοπός

Ο βασικός σκοπός του Συλλόγου μας είναι η ίδρυση πρότυπης δομής ημιαυτόνομης διαβίωσης και Κέντρο Ημέρας για τα παιδιά του Συλλόγου μας με σκοπό τα παιδιά μας να διαβιούν σε υγιές περιβάλλον όταν οι γονείς δεν θα μπορούν πλέον βιολογικά να ανταποκριθούν.

 Για το σκοπό αυτό έχει ανεβρεθεί στο Μαρούσι επί της οδού Ρόδου και Χαιμαντά κληροδότημα που ανήκει στο Νοσοκομείο Λευκάδος (πρώην παιδικός σταθμός 187 τ.μ) το οποίο με την σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ του Νοσοκομείου μας παραχωρείται για χρήση ως  Κέντρο Ημέρας ΑΜΕΑ εφόσον ο Σύλλογος μας το επισκευάσει με δικά του έξοδα η χορηγία. Κόστος επισκευής με όλο τον εξοπλισμό του 320.000 €.

Επίσης κληροδότημα που ανήκει στον Δήμο Τήνου επί της οδού Μαραθωνοδρόμου 85 στο Μαρούσι το οποίο κατόπιν αυτοψίας και τις κατάλληλες επισκευές δύναται να χρησιμοποιηθεί ως ΣΥΔ ( τριώροφο 300 τμ , με υπόγειο 60τμ που διαθέτει μικρή πισίνα ιδανική για αυτιστικά άτομα). Κόστος επισκευής με όλο τον εξοπλισμό του 230.000 €.

Περιουσιακά Στοιχεία

Ο Σύλλογος μας το 2005 απέκτησε οικόπεδο 10.5 περίπου στρεμμάτων στην θέση Χερόμα στο Γραμματικό Αττικής. Με τον Νόμο 4280/14 ( ΦΕΚ 159/Α/8-8-14) επιτράπηκε η ανέγερση ευαγών ιδρυμάτων στην ζώνη Α του Γραμματικού όπου και διατίθεται το οικόπεδο του Συλλόγου μας οπότε πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εκπλήρωση του ονείρου των μελών του Συλλόγου μας.

Ο Σύλλογος μας με το (ΦΕΚ 544 /Α 02-03-16) ο Σύλλογος μας απέκτησε Πιστοποίηση από το ΕΚΚΑ για τις δράσεις του και την παροχή πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε ΑΜΕΑ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έχουμε ενοικιάσει διαμέρισμα 125 τμ στην οδό Αγησιλάου 8 στο Μαρούσι  που λειτουργεί ως Λέσχη Δημιουργικής Απασχόλησης προκειμένου τα παιδιά μας να απασχολούνται από ώρες 17.00 – 20.00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή δημιουργικά αλλά και να αποφορτίζονται οι οικογένειες τους. Στα  προγράμματα μας συμμετέχουν συνολικά 30 αυτιστικά παιδιά από τα μέλη μας.

Μέλη Συλλόγου

Ο Σύλλογος μας διαθέτει 24 .μέλη εκ των οποίων τα 22 έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα με αυτισμό , επιπλέον έχουμε δύο ζευγάρια με υιοθετημένα αυτιστικά παιδιά δύο χωρισμένες κυρίες με αυτιστικά παιδιά καθώς και ένα ζευγάρι κωφαλάλων με αυτιστικό παιδί .

Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης

Από τον Οκτώβριο του 2013 ο  Σύλλογος έχει   ξεκινήσει  προγράμματα κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας προκειμένου να εκπαιδεύονται σε δεξιότητες που αφορούν βασικούς τομείς αυτόνομης διαβίωσης σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο όπως συνήθειες ατομικής υγιεινής , κυκλοφοριακής αγωγής, επίσκεψη σε καταστήματα καθώς και παρασκευής φαγητού, διαχείριση ελεύθερου χρόνου , ψυχαγωγία- διασκέδαση καθώς και δεξιότητες διαχείρισης συμπεριφορών.

Τα προγράμματα μας εκτελούνται από παιδαγωγούς ειδικής αγωγής καθώς και εθελόντριες τα δύο Σάββατα του μήνα και περιλαμβάνουν bowling (δωρεά παραχώρησης από το The Mall Athens Αμαρουσίου) , Θεραπευτική Ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Κορωπίου σε συνεργασία με την ΕΛΕΘΙΠ, καθώς και ένα διήμερο μηνιαίως στον Άγιο Ανδρέα για την αποφόρτιση των οικογενειών σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Προγραμματίζει εκδρομές Χριστούγεννα – Πάσχα Camp πρωινής απασχόλησης τον μήνα Ιούλιο και συμμετέχει με του δικούς του παιδαγωγούς ,κάθε καλοκαίρι στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Προσωπικό

Ο Σύλλογος μας απασχολεί 12 άτομα  προσωπικό ένα άτομο για γραμματειακή υποστήριξη από 9.30-15.30 καθημερινά καθώς και 11 ειδικούς παιδαγωγούς για την Λέσχη και τα Προγράμματα του Συλλόγου μας.

Web Site :
http://anagennisi-autismos.gr/

F
acebook
https://www.facebook.com/anagennisi.2003/