Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  ΔΕΛΦΟΙ  
     
   
     
 
 
Απο το Δελτίο Τύπου της Διοργάνωσης



T
ο Φεστιβάλ των Δελφικών Αγώνων είναι η γιορτή του πολιτισμού. 

Άνθρωποι, πρεσβευτές της πολιτιστικής επικοινωνίας έχουν έρθει από πολλά μέρη και πλάτη της γης, ώστε να κοινωνήσουν τις μεγάλες αξίες της αδελφοσύνης, της συνεργασίας με στόχο τον άνθρωπο, την ειρήνη, τις τέχνες και το περιβάλλον.
Πενθήμερες διαλέξεις παγκόσμιας ακτινοβολίας έλαβαν χώρα ,  με εντατικά εργαστήρια, πρωτοβουλίες ηγεσίας, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και παραστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν στους μυθικούς, αρχαιολογικούς χώρους του Παρνασσού, με επικεφαλείς διάσημους μελετητές, καλλιτέχνες και ειδικούς του αθλητισμού για τη σύγκλιση των πολλαπλών τεχνών, εμπνευσμένες από την σεβάσμια παράδοση του Δελφικού Ιδεώδους.
Aυτό ακριβώς είναι οι Δελφοί. Μήτρα φωτός, ανασύνθεσης και δημιουργίας.
 
Οι Δελφοί του Απολλώνιου φωτός υποδέχτηκαν το φεστιβάλ για την ειρήνη, τον πολιτισμό και το περιβάλλον , που έλαβε χώρα στις 21 Μαΐου στην περιοχή των Δελφών. Όλα ξεκίνησαν πριν από αρκετές δεκαετίες, όταν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας,  ο εμπνευστής και Ιδρυτής της Οικουμενικής Δελφικής Ένωσης κ. Πάνος Καλτσής ίδρυσε την Οικουμενική Δελφική Ένωση, έναν σύλλογο πολιτισμού και Εθιμοτυπίας αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών. Από το 1984 μέχρι σήμερα, η Ένωση προτείνει και παράγει πολιτισμό. Η Ο.Δ.Ε. πιστεύει στη Δελφική Αναβίωση με βάση τον Πολιτισμό, την Ειρήνη και το Περιβάλλον και έχει καθαρά ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Η Πρόεδρος της στο εξωτερικό είναι η Marianne Mc. Ντόναλντς για όλη τη συμβολή της στον αποθησαυρισμό της ελληνικής γλώσσας και την  εξακτίνωσή  της στα πέρατα του κόσμου.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Θεσμός των Πύθιων αγώνων αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για δράσεις υπό την σκέπην του Απολλώνιου Φωτός. 22/05/2022 έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις πολιτιστικού αντιδανείου στους Δελφούς.
 
Ο Πρόεδρος του Αρχείου Ελληνικού Χορού και μέλη του, προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν στον Συμβολικό χώρο των Δελφών στα εγκαίνια ενός σημαντικού πολιτιστικού και καλλιτεχνικού γεγονότος, με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Έκθεση Πυθία, Δελφοί».
Επιμελήτρια των εκδηλώσεων ήταν η Δρ Μαρίνα Γκόντα και διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Οικουμενικής Δελφικής Ένωσης.
Μετά το Συμπόσιο και τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, την 24η Μαΐου 2022, το Ινστιτούτο Ισιδώρα Ντάνκαν από την Νέα Υόρκη (Isadora Duncan Institut ) παρουσίασε το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα στο Θέατρο του Πικιώνη κάτω από τον μαγευτικό έναστρο ουρανό.
Παραβρέθηκαν και τίμησαν τις εκδηλώσεις, ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Δελφικής Ένωσης, κ. Πάνος Καλτσής Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Χορού Isadora Duncan, η Πρόεδρος κ. Geanne Bresciani, Το αυτοδιοικητικό στέλεχος του Ελληνιστικού Τμήματος Σπουδών του HARVARD EDU και συνδιοργανότρια M Zoie Lafis, η Γενική Γραμματέας και Πρέσβειρα της Οικουμενικής Δελφικής Ένωσης, Δημοσιογράφος της ομογένειας κ.: Lena Kyropoulos Ambassador EDU:
Ο καθηγητής  του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Επικοινωνίας , ηθοποιός και συγγραφέας κ, Πάρις Κατσίβελος Η κ Ησαΐα Τσαουσίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Ο Διεθνής Γραμματέας του Μουσείου Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης και μάχιμος δημοσιογράφος της ερευνητικής δημοσιογραφίας, κ .Γρηγόρης Βερροιώτης , ο Πρόεδρος της Εταιρείας  Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία, Θεραπευτής  της Συστημικής Ψυχολογίας και πολυβραβευμένος συγγραφέας κ.Μιχάλης Πατένταλης , ο επίσης πολυβραβευμένος  σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας Στρατής Πανούριος  και πολλοί άλλοι.