Αναζήτηση
Προχωρημένη Αναζήτηση
 
  ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ  
  ΣΚΟΠΟΙ- ΔΡΑΣΕΙΣ
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ - ΕΦΟΡΟΙ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΓΙΑ TH ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ  
  ΣΥΜΠΟΣΙΑ
  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ & ΕΡΓΑΣΙΕΣ  
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ  
  H ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «COSMO ECHO - ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ»  
  «COSMO ECHO» - GREECE 2007
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ «COSMO DANCE»  
  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΪΟΣ 2009- «Πολιτισμός: ναι,….ευχαριστώ! »  
     
 

 Υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης 
IOV
in operational relations with UNESCO  και του Αρχείου Ελληνικού Χορού,
  
 
Αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού και στα 30 χρόνια δράσης του Συλλόγου
 

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου, προγραμματίζουμε μια σειρά από εκδηλώσεις στα πλαίσια του Πολιτιστικού Μαΐου 2009, αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού. Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν,  ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, ο Δήμος Καλαμπακίου, το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καλαμπακίου, η Νομαρχία Δράμας, ενώ το σύνολο των εκδηλώσεων στηρίζει η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Δράμας.

Ο γενικός τίτλος «Πολιτισμός: ναι,…ευχαριστώ!», απηχεί την αναγκαιότητα στήριξης και προώθησης όλων των μορφών πολιτισμού με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη.
 
     
                 *Aπαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση  κειμένων  και φωτογραφιών χωρίς την γραπτή έγκριση του ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΪΟΥ 2009

«Πολιτισμός: ναι,….ευχαριστώ! »

 

υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης  IOVin operational relations with UNESCO  και του Αρχείου Ελληνικού Χορού, 

  Αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού και στα 30 χρόνια δράσης του Συλλόγου

 

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου, προγραμματίζουμε μια σειρά από εκδηλώσεις στα πλαίσια του Πολιτιστικού Μαΐου 2009, αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν,  ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμπακίου, ο Δήμος Καλαμπακίου, το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καλαμπακίου, η Νομαρχία Δράμας, ενώ το σύνολο των εκδηλώσεων στηρίζει η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Δράμας.

Ο γενικός τίτλος «Πολιτισμός: ναι,…ευχαριστώ!», απηχεί την αναγκαιότητα στήριξης και προώθησης όλων των μορφών πολιτισμού με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη.

Οι δράσεις που θ’ αναπτυχθούν αφορούν τη λαϊκή παράδοση, αλλά και σύγχρονες μορφές τέχνης και πολιτισμού. Ειδικότερα, προβλέπεται:

Ø      Σάββατο 9 Μαΐου:

Έναρξη των εκδηλώσεων

με το παιδικό τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμπακίου

Διαγωνισμός ζωγραφικής για τα παιδιά όλων των τμημάτων του εργαστηρίου ζωγραφικής του Συλλόγου ( 100 περίπου παιδιά κάθε ηλικίας), με θέμα τον πολιτισμό. Τα έργα που θα βραβευθούν θα κοσμήσουν το Λεύκωμα Πολιτισμού που θα εκδοθεί με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων δράσης του συλλόγου μας. Όλα τα παιδιά θα βραβευθούν με αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Ø      Από το Σάββατο 9 Μαΐου και καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων:

 Παράλληλα θα γίνει και έκθεση ζωγραφικής με επιλεγμένα έργα τόσο των παιδικών τμημάτων όσο και του τμήματος ενηλίκων, καθώς και των άλλων εργαστηρίων   ( καλλιτεχνικού μωσαϊκού, χειροποίητου κοσμήματος) και θα διατεθούν κάποια έργα προς πώληση..

Ø      16 – 18 Μαΐου:

2ο  Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στις 16-18 Μαΐου για παιδιά έως 15 χρονών, με τη συμμετοχή συλλόγων και χορευτικών συγκροτημάτων απ’ όλη την Ελλάδα.   Πρόκειται για μια μεγάλη συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων, χορευτών και παιδιών που ενισχύει τους δεσμούς, προάγει τη συνεργασία και προσφέρει τη δυνατότητα σε συλλόγους να γνωριστούν, ν’ ανταλλάξουν εμπειρία και να αναζητήσουν νέους δρόμους συμπόρευσης.   Για τους μικρούς χορευτές αποτελεί μια γιορτή, μια ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά που έχουν κάνει με τους χοροδιδασκάλους τους, αλλά και μια ευκαιρία να γνωρίσουν παιδιά από άλλα μέρη της πατρίδας μας

Ø      20 – 21 Μαΐου:

Εκδηλώσεις 21ης Μαΐου στο πανηγύρι των Αγίων Κων/νου και Ελένης. Πρόκειται για ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με δράσεις στο μικρό άλσος του Καλαμπακίου που βρίσκεται το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στους  Αγίους Κων/νο και Ελένη, καθώς και παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία.

Παρουσίαση παραδοσιακών παιχνιδιών από τα μικρά παιδικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου  και γνωριμία των μικρών παιδιών με το ομαδικό παιχνίδι.

Παρουσίαση παραδοσιακών χορών το βράδυ της 2οης και 21ης Μαΐου με συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές.

Ø      Κυριακή 24 Μαΐου:

1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων. Μετά από τη μεγάλη επιτυχία της πρωτότυπης εκδήλωσης «Παραδοσιακές γεύσεις και εδέσματα» που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο, αποφασίσαμε να «ανοίξουμε» περισσότερο τους ορίζοντες προσκαλώντας Συλλόγους και Γυναικείους Συνεταιρισμούς από την ευρύτερη περιοχή ,ίσως και πιο μακρινούς, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της παραδοσιακής διατροφής ως απάντηση στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες. .  Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο σύλλογος ερασιτεχνών οινοποιών Δράμας «Άμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης» παρουσιάζοντας και προσφέροντας τοπικά κρασιά και τσίπουρο.

Ø      Σάββατο 30 Μαΐου:

Βραδιά νεολαίας σε συνδιοργάνωση με το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καλαμπακίου στον πεζόδρομο με εφηβικά μουσικά σχήματα κ.α.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου

 

Πρόεδρος:                                              Αθανασία Θεοδωρίδου    

Αντιπρόεδρος:                                        Νίκος Αβοκάτος

Γραμματέας:                                           Μαρία Καμπουρίδου

Ταμίας:                                                    Χρυσάνθη Σαββίδου

Υπεύθυνη τμήματος καλών τεχνών:      Άννα Γκαιτατζή

Μέλος:                                                     Ιωάννης Ευδοκίου

Μέλος:                                                     Θεόδωρος Κωνσταντινίδης

 

ευχαριστούν θερμά τους συνδιοργανωτές φορείς των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού
Μαΐου 2009  «Πολιτισμός: ναι……ευχαριστώ!»,

v      Δήμο Καλαμπακίου www.kalabaki.gr

     και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κύριο Γεωργιτσόπουλο Χρήστο,

v      Νομαρχία Δράμας www.drama.gr

     και ιδιαίτερα το Νομάρχη Δράμας κύριο Ευμοιρίδη Κων/νο,

v      το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Καλαμπακίου και την πρόεδρο Αναστασία Γεωργιτσοπούλου

v      την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Δράμας και τον πρόεδρο Χατζηθεοδώρου Δημήτρη

 

για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθεια τους στις προσπάθειες μας για την πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας.