Από το 1997, τα ιδρυτικά του μέλη ερευνούν, καταγράφουν και συλλέγουν σε όλη την Ελλάδα, ξεχασμένους χορούς, ζωντανές ηχογραφήσεις, άγνωστες μουσικές καταγραφές, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, παλιές εκδόσεις, σπάνιο ανέκδοτο υλικό λαογραφικού περιεχομένου, φωτογραφίες, γκραβούρες, εφημερίδες, περιοδικά, μαρτυρίες περιηγητών κλπ.
Ανακαλύπτουν άγνωστα αρχεία, που μαζί με τα προσωπικά τους αρχεία και αυτά των συνεργαζόμενων φορέων, συμπληρώνουν το έργο ερευνητικών ομάδων και το Αρχειακό υλικό του σωματείου μας, που αποτελεί μια εκτεταμένη συλλογή ντοκουμέντων.
Η επαφή με τις νέες επιστημονικές προσεγγίσεις του χορού και ο διάλογος για την ανταλλαγή εμπειριών, εργαλείων και μεθόδων, κατηγοριοποιήσεων και εναλλακτικών καταγραφών, που αφορούν στις σημασιοδοτήσεις και στις απωτυπώσεις των όψειων του Ελληνικού χορού, σε συνάρτηση με την εντρύφηση στις νέες τεχνολογίες, μέσα από τη συμμετοχή στα διεθνή φόρουμ, συμβάλλει στη κατεύθυνση της βελτίωσης των ηλεκτρονικών υποδομών και στη διεύρυνση του πεδίου χρηστικών εφαρμογών του αρχειακού υλικού.
Σε αυτό το πλαίσιο εξελίσσεται η συνεργασία επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη βελτίωση της ευελιξίας στην πρόσβαση και τη μεγιστοποίηση της πρακτικής χρησιμότητας του συγκεντρωμένου υλικού. |